"VERDIEND PUNT UIT DE BRAND GESLEEPT"

“En volledig verdiend” Herk FC begon tegen titelfavoriet “Bilzen-Waltwilder” zonder scrupules aan de match. De jongens van trainer Jos Meykens gingen direct hun kans, maar ze lieten de openingstreffer liggen. Dat deed de thuisploeg niet. Uit het niets en vanuit buitenspel, lijnrechter gaf buitenspel aan…scheidsrechter liet verder spelen, stond het plots 1-0. Toen moest Herk FC even op hun tanden bijten, maar het gevaar bleef van Herk FC komen.
Na de rust bleef Herk FC de thuisploeg constant onder druk zetten en kwam via Ian Fory, vanop de stip, verdiend op gelijke hoogte. Herk FC wilde absoluut de drie punten mee naar huis nemen en bleef met een schitterend mentaliteit knokken voor elke centimeter. Maar in de 65ste minuut kreeg Herk FC weer een opdoffer te verduren, ongelukkig handspel in de 16-meter. De thuisploeg kwam van op de stip terug op voorsprong. En amper 5 minuten later, via een perfecte tegenaanval, zelfs op 3-1 voorsprong. Het was thans Herk FC die met een uitstekende balcirculatie de wet dicteerden en die het meeste balbezit hadden. 
Herk FC bleef in een razendsnel tempo op zoek naar gerechtigheid. Na een mooie actie van Kobe Stokmans, die de aansluitingstreffer tien minuten voor tijd tegen de netten trapte was het alles of niets. In de allerlaatste minuut bezorgde Niels Willems dan Herk FC toch het méér dan verdiende gelijkspel. Vijf minuten voor tijd werd de ingevallen Lennert Liefsoens letterlijk en figuurlijk, met twee voeten vooruit, van het terrein getrapt door Mololi, deze werd terecht met rood naar de kleedkamer gestuurd. Lennert werd afgevoerd naar de spoedafdeling met 2 open scheenbeen wonde en moest gehecht worden.